diumenge, 29 de novembre de 2015

El Sot del Bac

 La vall del Sot del Bac

El Sot del Bac es troba situat sota els Cingles de Bertí, en el terme municipal del Figaró. És una vall molt tancada, estreta, humida i feréstega. La recorre el torrent del Bosc Negre el qual tributa al riu Congost. Com tots els Cingles de Bertí, està formada per roca sedimentària, amb un conjunt d'agulles isolades que li confereixen un paisatge peculiar. 
En primer terme per l'esquerra, tenim l'agulla del Salt i a continuació l'agulla de La Papallona. Una mica més lluny, tenim l'agulla de La Germana Gran i front d'ella a la vessant de la dreta, el Tap de Xampany. 
Aquestes formacions rocoses, fruit de l'erosió, estan formades per roca calcaria i dolomies marines. En les roques calcàries la calcita és el mineral predominant, mentre que el les dolomies ho és la dolomita.
Aquesta vall ha sigut una de les zones on ha esdevingut una escola d'escalada, degut a que s'han obert diverses vies a aquestes formacions.
Recomanable remuntar-la des del Figaró, en preferència a l'estiu, ja que a l'hivern és molt humida i freda, amb la major part del dia a l'obaga. Una vegada arribats al lloc de la fotografia, tenim una magnífica panoràmica, i seguidament podem continuar fins a La Trona, en ple Cingles de Bertí.

 

2 comentaris:

 1. Magistral explicació i fotografia. Un lloc que venen ganes d'anar-hi.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Ramon. Si no ho coneixes ves hi. T'agradara.
   Fins aviat!

   Elimina

Total de visualitzacions de pàgina: